Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heti hetes: nem kell haragudni a politikusokra

2002.08.26. 12:57
Új arcokkal bővül az RTL Klub közéleti kabaréja: ősztől Galla Miklós, Fodor János, és vendégként Para-Kovács Imre is látható lesz a műsorban. A választások előtt a kormányt gyakran élesen bíráló show újraindulása után kevesebbet foglalkozik majd politikával.
Galla Miklós, Fodor János és Para-Kovács Imre is szerepel majd az ősszel újrainduló Heti hetesben, vendégként Kern Andrásra és Havas Henrikre is számít a műsor producere, Ónodi György, írja a Blikk hétfői száma. Havas korábban már többször távozott, majd visszatért az RTL Klub kabaréjába.

Hagyjuk a politikát

A Heti Hetes, amely a választások előtt élesen bírálta a Fidesz-kormányt, sőt Grespik Lászlóval szemben el is vesztett egy becsületsértési pert, ősztől kevesebbet politizál majd, "inkább a kabarés vonulatot erősítik".

"Nem kell haragudnunk a politikusokra" - mondta a lapnak Ónodi, aki szerint a műsorban szereplők feladata az, hogy "az emberi ostobaságot" figurázzák ki. A nyári szünet előtti utolsó műsorban Verebes István idézett egy újságcikket, amely szemére vetette a show-nak, hogy az új kormánnyal szemben kevésbé kritikus. Verebes akkor arra hivatkozott, hogy a pár hete kormányzó új kabinet ballépéseire még várni kell.

Kitüntetett nagyágyúk

A Heti hetes sztárjai közül ketten részesültek kitüntetésben augusztus 20-án. Gálvölgyi János "sokoldalú, nagy közönségsikert arató, több évtizedes művészi pályája elismeréseként"; Farkasházy Tivadar "a magyar szatíra, humor és kabaré műfajában végzett nagy népszerűségnek örvendő munkásságáért" kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetést.