Elindult a UPC digitális szolgáltatása

2008.04.01. 08:57
Megállítható élő adás, HD-csatornák és interaktív szolgáltatások, egyelőre csak Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon. A UPC 2010-ig teljes rendszerét digitalizálja, addig azonban még biztos, hogy maradnak párhuzamosan az analóg adások is.

A UPC Magyarország hétfőn elindította tömeges digitális kábeltelevíziós szolgáltatását. A cég tervei szerint az indulást követő első három hónap során a Családi csomag illetve az HBO előfizetői Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon és Székesfehérváron mintegy 70 ezer háztartásban térnek át a digitális műsorszórásra.

A cég közlése szerint már az első napon 8 ezer új megrendelést regisztráltak. Az igénylők csaknem fele az elektronikus műsorrögzítővel felszerelt és több mint 10 százaléka a HD-adások vételére alkalmas úgynevezett mediaboxot rendelte meg.

A digitális hálózatot fokozatosan fejleszti a cég, várhatóan 2010-re már országszerte a UPC minden szolgáltatási területén elindul a digitális televíziózás. Ezzel párhuzamosan, a UPC új logóval, letisztult új arculattal, és új reklámfilmekkel jelenik meg.

HD-adókkal is

Külön előfizethető rétegszolgáltatások bevezetése helyett a UPC a legbővebb kínálatú (Családi) csomagjához és a prémiumszolgáltatásokhoz (pl. HBO) a vidéki városokban eddig alkalmazott analóg konverter berendezéseket díjmentesen és hűségnyilatkozat nélkül korszerű digitális mediaboxokra cseréli le, Budapesten azonban elő kell fizetni az új digitális szolgáltatásra.

A digitális rendszerhez többféle set-top-box rendelhető, az alapmodell mellett lesz HD-vételére alkalmas berendezés, és merevlemezzel felszerelt változat is, ami körülbelül 60 órányi adás felvételére alkalmas, emellett segítségével meg lehet állítani, és vissza lehet tekerni az élő tévéműsort is. Sőt van HD-vételére alkalmas felvevő is a UPC kínálatában.

A cégnél a legolcsóbb digitális szolgáltatás 6000, míg a legdrágább 12500 forintba kerül, ez utóbbiban már vannak HD-csatornák (HBO HD, National Geographic HD) és pornóadók is.