Martin József Péter lett a Vasárnapi Népszabadság főszerkesztője

2008.11.10. 11:44
Az öt éve a Figyelőt irányító Martin József Péter lesz a Népszabadság vasárnapi lapjának főszerkesztője.

Az új vezető jövő január 1-jével csatlakozik a kiadóhoz, és kezdi meg a lap megjelenésének előkészítését, és az új szerkesztőség felállítását - írták közleményben, jelezve, a lap indításánál a kiadó "modellként tekint a nyugat-európai minőségi lapok vasárnapi kiadására, amikor is az új kiadvány nem a hetedik lapszám, hanem egy önálló, független orgánumként pozícionálja magát a piacon".

Martin József Péter múlt pénteken jelentette be a szerkesztőségnek és a menedzsmentnek, hogy december 31-ével távozik a Figyelőtől; ha addig nem töltik be posztját, az új főszerkesztő kiválasztásáig jelenlegi helyettese, Simon Ernő veszi át azt.

Kovács Tibor, a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója szeptember elején beszélt az MTI-nek arról: nem a hétfőtől szombatig megjelenő újság hetedik száma, hanem önállú profilú lap lesz a vasárnapi Népszabadság.

Tavaly nyáron jelentek meg az első médiaértesülések arról, hogy a Népszabadság - a hazai politikai napilapok közül elsőként - vasárnapi kiadást indítana.

A Vasárnapi Népszabadságnak egyes hírek szerint már 2006 májusában meg kellett volna jelennie, készen van a lap layoutja, ráadásul a Ringier Magyarország is támogatta az új magazin tervét, de a projektet végül a külföldi tulajdonos, a svájci székhelyű Ringier leállította.

Korábban azt írtuk: a Vasárnapi Népszabadság a tervek szerint tabloid formátumú lesz (ebben a formátumban jelenik meg például a Magyar Hírlap vagy az angol Daily Mail), és a napi események hírek helyett inkább hosszabb összeállításokat, riportokat tartalmazna majd, emellett kiemelten foglalkozna a kultúrával, a média és az informatika világával és még életmód-cikkeket is olvashatnánk benne.