Árpád
-2 °C
3 °C

Sorozatgyilkosból Batman

2003.09.12. 11:36
Christian Bale, az Amerikai psycho sztárja lesz a legújabb Batman-film főszereplője. A 29 éves Bale tucatnyi fiatal színész elől happolta el a sokat ígérő szerepet.
Az új film középpontjában Batman korai "bűnüldöző karrierje" áll. "Christian lehet Bruce Wayne utolsó megtestesítője"- nyilatkozta Christopher Nolan, aki Memento című filmjével szerzett hírnevet magának, most pedig átnyergelt a denevérre. "Christianban benne van a fény és a sötétség egyensúlya, éppen olyan, amilyet kerestünk."

Az észak wales-i születésű Bale Steven Spielberg A nap birodalma című háborús filmjében alapozta meg hírnevét. Emellett több filmben is játszott már, de legmeghatározóbb szerepét Bret Easton Ellis Amerikai psycho című könyvéből készült filmben játszotta, melyben a sorozatgyilkos yuppie-t alakította.

A Warner Bros filmstúdió azután próbálja újra feléleszteni a Batman- sztorit, hogy legutóbbi, 1997-es próbálkozása, a Batman és Robin - George Clooney főszereplésével - kínos kudarcba fulladt.

Tim Burton először 1989-ben lehelt életet az akkor már divatjamúlt Batman karakterbe, a főszerepet Michael Keaton játszotta. Keaton még egyszer feszített Batman szerepében, majd 1995-ben továbbadta a köpenyt Val Kilmernek, a Batman Forever főszereplőjének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?