2024. június 18. 18:00 ÉLŐ
Törökország 2
Georgia 1
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Malackodás, disznólkodás

2000.07.03. 16:53
Igazi jó kis fingós-szarós bohózat, feketéül, viszonylag jól megírt forgatókönyvvel, hihető játékkal és ütős zenével. Szóval garantált nyáresti röhögés az egész családnak, különösen egy rakéta után.
A fekázás, a bazmegozás és a fingás állandó harmóniája
A sztori leginkább a ravasz, az agy, meg a többiek történetére emlékeztet, azzal a kis különbséggel, hogy itt nem London a helyszín, hanem egy L.A. széli puccparádé-lakótelep és a Gettó; a főszereplők pedig nem angolok, hanem mind egy szálig fekák, meg latinok, meg egy fehér kiscsávó.

Craig (Ice Cube), aki papájának sintér-vállalkozásában kisegítő, börtönbe juttatja a drabális Debo-t, aki idióta öccsével kiszökik, hogy ellássa Craig baját. A fiú ezért átköltözik apja kényszeres bátyjának házába. Elroy azóta nem lakik a Gettóban, hogy megnyerte a lottó-főnyereményt és most egy dagadt feka lotyóval él, aki azonban nem csak belé szerelmes, hanem minden fekába, akinek hús van a lába között. Itt él még Craig unokaöccse, Elroy fia, Day-Day is, aki gyávaságát egy lemezboltban vezeti le, ahol azért dolgozik, hogy fenn tudja tartani a lottó-főnyereményből vásárolt BMW-jét.

A szomszédban garázdálkodik egy latin gengsztercsalád is, egy gyönyörű latin húggal, Carlával, akibe Craig azonmód szerelmes lesz. Hamar kiderül azonban, hogy Craignek nem csak Debo-tól van félnivalója, hiszen Elroy (a nagybácsi) elszórt minden pénzt, még mielőtt kifizette volna a ház teljes árát, úgyhogy, ha másnap reggel kilencig nem szereznek négyezer dezsőt, akkor az egész pereputtyot kiköltöztetik a kecóból és lehet visszamenni mindenkinek a Gettóba. Szóval, Craigre vár a feladat, hogy megszerezze a pénzt.

Együtt fogunk röhögni a moziban ülő homo erectusokkal
De addig még megjelenik többször az a csaj, akit Day-Day csinált fel, és most terhes tőle, meg annak kövér barátnője, hogy megbosszulják a kiscsávón elszúrt életüket, meg még egy csomóan, köztük Pinky, a lemezbolt-tulajdonos, aki tényleg rózsaszínűbe van öltözve. Közben Craig papája belezakózig egy kutyaszarba, a latinok pitbullja beszakít (mint egyébként mindenki más a filmben), a kutyaszaros hátú fater pedig annyi csípős szószt nyom a macho tacojára, hogy azonnal befosik tőle.

Mégha valaki először úgy is érzi, hogy a fekázás, a bazmegozás és a fingás állandó harmóniája nem hozza lázba (és a szomszéd nyerítése is túl hangosnak tűnik a humor méretéhez képest), hamar rá fog hangolódni a feelingre, és nemsokára együtt fog röhögni a moziban ülő homo erectusokkal azon, hogy a latin köcsög mekkora baseballütőt kap a hülye arcába.

Színes feliratos amerikai vígjáték
100 perc, 2000
Rendezte: Steve Carr
Szereplő(k):
Ice Cube (Craig Jones)
Mike Epps (Day-Day)
Tamala Jones (D'Wana)
John Witherspoon (Mr. Jones)
Tom "Tiny" Lister Jr. (Deebo)
Justin Pierce (Roach)
Jacob Vargas (Joker)