Szilvia
5 °C
16 °C

Április 8-án mutatják be a Hídembert

2002.02.08. 08:50
A kultuszminisztérium tájékoztatása szerint a Hídember című szuperprodukciót április 8-án, a választások első fordulója utáni napon mutatják be az Uránia nemzeti filmszínházban - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlap cikkében. A Bánk bán operafilm premierjét a múlt év végére ígérték, de ma már biztosnak tűnik, hogy Káel Csaba alkotása még tavasszal sem kerül a mozikba.
Bereményi Géza Hídember című filmje a tervek szerint a felújított Uránia filmszínházban kerül először a nézők elé. A film jelenleg a vágóasztalon van, s a Magyar Hírlap arról értesült, apróbb műszaki nehézségek miatt is csúszik a munkálatok befejezése. Ugyanakkor építész szakemberek szerint kétséges, hogy a díszbemutató helyszínének kiszemelt Uránia mozi többszörösen módosított, végül március közepére kitűzött műszaki átadása megtörténik, ezért bizonytalanná válhat a filmszínház április elejére kitűzött megnyitása is. A minisztérium viszont biztos abban, hogy tartani tudják a határidőket. Az azonban előfordulhat, hogy a díszbemutatót egy-két nappal később tartják az előzőleg meghirdetett időpontnál. Az viszont nem kétséges, hogy a Hídember április 11-étől legkevesebb huszonnyolc kópiával fog a magyar mozikban futni. A filmet a Mokép forgalmazza.

Hol késik Bánk?

A Bánk bán című operafilm bemutatóját a múlt év végére tervezték, ám a filmnek még mindig nem készült el a végleges vágott verziója. A Bánk bán forgatását tavaly nyáron befejezték, s az előzetes tervek szerint novemberben lett volna kész a film. A napilap úgy értesült, az alkotók jelenleg tárgyalásokat folytatnak a film forgalmazásáról az InterCommal. Valószínű, hogy a Bánk bán még tavasszal sem, várhatóan csak ősszel kerülhet a magyar mozikba. A produkció 767 millió forintra rúgó költségvetését teljes egészében a kultusztárca állta, az alkotóknak március végéig kell elszámolniuk a minisztériummal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?