Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Április 8-án mutatják be a Hídembert

2002.02.08. 08:50
A kultuszminisztérium tájékoztatása szerint a Hídember című szuperprodukciót április 8-án, a választások első fordulója utáni napon mutatják be az Uránia nemzeti filmszínházban - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlap cikkében. A Bánk bán operafilm premierjét a múlt év végére ígérték, de ma már biztosnak tűnik, hogy Káel Csaba alkotása még tavasszal sem kerül a mozikba.
Bereményi Géza Hídember című filmje a tervek szerint a felújított Uránia filmszínházban kerül először a nézők elé. A film jelenleg a vágóasztalon van, s a Magyar Hírlap arról értesült, apróbb műszaki nehézségek miatt is csúszik a munkálatok befejezése. Ugyanakkor építész szakemberek szerint kétséges, hogy a díszbemutató helyszínének kiszemelt Uránia mozi többszörösen módosított, végül március közepére kitűzött műszaki átadása megtörténik, ezért bizonytalanná válhat a filmszínház április elejére kitűzött megnyitása is. A minisztérium viszont biztos abban, hogy tartani tudják a határidőket. Az azonban előfordulhat, hogy a díszbemutatót egy-két nappal később tartják az előzőleg meghirdetett időpontnál. Az viszont nem kétséges, hogy a Hídember április 11-étől legkevesebb huszonnyolc kópiával fog a magyar mozikban futni. A filmet a Mokép forgalmazza.

Hol késik Bánk?

A Bánk bán című operafilm bemutatóját a múlt év végére tervezték, ám a filmnek még mindig nem készült el a végleges vágott verziója. A Bánk bán forgatását tavaly nyáron befejezték, s az előzetes tervek szerint novemberben lett volna kész a film. A napilap úgy értesült, az alkotók jelenleg tárgyalásokat folytatnak a film forgalmazásáról az InterCommal. Valószínű, hogy a Bánk bán még tavasszal sem, várhatóan csak ősszel kerülhet a magyar mozikba. A produkció 767 millió forintra rúgó költségvetését teljes egészében a kultusztárca állta, az alkotóknak március végéig kell elszámolniuk a minisztériummal.