Hibák tömkelege az új Pókemberben

2002.05.07. 21:09
Minden más filmnél gyorsabban gyűlnek az új Pókember-filmben elkövetett hibák a movie-mistakes.com weblapon, amely a bakik katalogizálására szakosodott.
Eddig 64 hibát vettek észre a mozilátogatók; többségük continuity (folytatólagossági)-hiba. Ezek figyelmetlenségből erednek, olyan ellentmondások, amelyek megtörik a film koherenciáját. A Pókemberben például Peter összetör egy lámpát, amely a következő jelenetben már ismét működik. Continuity-hiba az is, hogy a Zöld Goblin jelmeze egy harci jelenet közben hol piszkos, hol ismét tiszta.

A legtöbb hibát - 146-ot -eddig a Mátrixban észlelték; az újabb alkotások közül a Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége vezet 111 kisebb-nagyobb bakival, míg a Titanic alkotói 136 esetben voltak figyelmetlenek.

A Pókember jelenleg a 14. helyen áll a kétes rangsorban. Jon Sandys, a movie-mistakes.com weboldal üzemeltetője az Ananova hírügynökségnek elmondta: az észrevett hibák száma egyenesen arányos a film népszerűségével, hiszen a kasszasikerfilmeket nagyságrendekkel többen nézik meg, márpedig több szem többet lát.