Sas Tamás filmje nyert a kairói filmfesztiválon

2003.10.18. 18:08
Sas Tamás kapta a legjobb rendezés díját Szerelemtől sújtva című filmjéért a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon pénteken. A rendező az Indexnek elmondta, hogy nem minden sikerült az egyiptomi fővárosban a tervei szerint.
Sas Tamás a legjobb rendezés díját a Szerelemtől sújtva című filmjéért az A kategóriás Khaled Al-Hagar filmjét kizárták a versenyből zsidóbarátságra hivatkozva.

Sas Tamás nemcsak a fesztivál miatt utazott az egyiptomi fővárosba, hanem a következő filmjéhez is keresett partnereket. - Csakhogy Kairó nem az a hely, ahol olyan kapcsolatépítés működik, ami a magyar filmgyártáshoz kell - tette hozzá végül sajnálkozva.

Az október 7. és 17. között zajló egyiptomi fesztiválon a magyar versenyfilmet európai, távol- és közel-keleti alkotásokkal együtt tette mérlegre a Jean-Claud Brialy francia színész vezette zsűri. Versenyen kívül a számos indiai, iráni, dél-koreai, német, olasz és amerikai film mellett még két magyar produkció is szerepelt: Bereczki Csaba Bolondok éneke és Tóth Tamás Rinaldo című filmje.