Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Született berliniek

2000.05.22. 16:26
Könyörgöm, senki ne dőljön be az alulmúlhatatlanul bénán fordított címnek! Igaz, a filmben Lola is van meg pénz is, de ilyen módon tető alá hozni a kettőt úgy hangzik, mintha azt mondanánk: a paraszt meg a szalonna.
Égővörösre festett bakancsos hőslányunk
A lé meg a Lola első blikkre eredetinek tűnő celluloid filkk-flakkjai javarészt lopott ötletek. No de olyat, hogy a tolvaj vigye el a pálmát, azért ritkán láthatunk. Pedig Tom Tykwer self-made rendezőnek és dark-hop zenésznek sikerült valami egészen frisset forgatnia a XXI. századi technokrata Berlin tépett hangulatáról.

Gondolom azért Tykwernek sem éppen az arisztotelészi hely-idő-cselekmény egység járt a fejében, amikor run-movie-ját Berlin belvárosára és húsz percre korlátozta. Ennyi ideje van ugyanis hősnőknek (jobban mondva égővörösre festett bakancsos hőslányunknak), hogy a pasija által elhagyott százezer maffia-márkát pótolja, mer' különben... Mert különben mi lesz? - kérdezett vissza hetykén Tykwer, és rögtön leforgatott három választ, háromszor húszperces rohanást, mindig különbözőképp elvarrva az összekuszált szálakat.

A helyzet tehát nemcsak hogy adott, de történetről történetre még fokozódik is. A harmadik futamra hiába rázzuk már kisujjból a Hackischen Markt - Friedrich Strasse-tengely összes lépcsőházát, járókelőjét, zaklatott képeivel, remek humorérzékével na meg az allomán rapzenével az utolsó percekre is tartogat valódi meglepetéseket. Tessék megnézni, megéri!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?