Oltári vőlegény

2000.07.26. 10:31
A napokban kerül a mozikba az Oltári vőlegény című vígjáték az angol Gary Sinyor rendezésében, főszerepben a kölyökképű Chris O'Donnell-lel és a nálunk még kevésbé ismert, ám igen bájos Renée Zellwegerrel.

A darabban - az idősebb generáció képviseletében - feltűnik még többek között Peter Ustinov, James Cromwell (Rómeó vérzik, Larry Flynt a provokátor, Szigorúan bizalmas), valamint Hal Holbrook (Tőzsdecápák, Az elnök emberei) is. A történet annyiban foglalható össze, hogy az örök agglegény Jimmie Shannon-nak huszonnégy órája van arra, hogy megnősüljön, különben elbukja a százmillió dolláros örökségét.

Elsőnek a barátnőjénél próbálkozik, el is barmolja a dolgot, ahogy kell, úgyhogy jöhetnek az ex-ek, majd a barátok is beszállnak a menyasszonyok felhajtásába, innentől pedig a folytatást már el lehet képzelni. Ha netán valakinek kétsége volna a végkifejlettel kapcsolatban, hát eláruljuk, a film végén egy grandiózus ütközet látható, amelyben, mintegy ezer menyasszonyjelölt küzd meg egymással a szerencsétlen Jimmie-ért, természetesen komplett esküvői ruhában, fátyol meg minden.

A rendező egyébként oly módon vázolta a stábnak e nagyszabású jelenettel kapcsolatos elképzeléseit, hogy betette a videóba a Rettenthetetlen egyik csatajelenetét, majd annyit mondott: ,,Ezt akarom". Hogy milyen lett a film, és hogy nekünk hogyan tetszett, az hamarosan kiderül; további infókért addig is meg lehet nézni a film web-oldalát a http://www.oltarivolegeny.index.hu a címen.