Szépnek szép

2000.08.13. 19:25
Az ember legyen tisztában a korlátaival, számomra pedig egy egészestés rajzfilm űr sci-fi témával, egy olyan dolog, ami a túloldalra esik. Mivel azonban nem szeretném, ha csak annyira vennék komolyan a TITAN a.e.-ről szóló kritikámat, mint amennyire én szoktam a Windows hibaüzeneteit, így írásomban saját meglátásaim helyett, inkább űrbarát testvérem véleményét fogom közvetíteni.
A durva gonoszok nyitásképpen szanaszét-robbantják a földet
Merthogy az én bátyám igazi szakértő a témában, a világ filmiparának összes olyan termékét látta (legalább egyszer), amelyiknek címében-történetében szerepel a repülő szó, vagy annak bármely változata, továbbá kapásból kiszúrja, ha egy alacsony költségvetésű filmben feltupírozott lengyel sárkányrepülőkkel helyettesítik az amerikai vadászgépeket.

No de mit is mondott az én testvérkém a filmről? Nem csigázom tovább: tetszett neki, nagyon. Ez persze számomra kissé érthetetlen volt, úgyhogy feltettem a kérdést: ugyan miért? Erre olyanokat mondott nekem, a még nálam is infantilisebb bátyám, hogy valami elképesztően jól van megrajzolva, különösen az a rész ahol ,,jégkristályok között mennek, és össze vissza tükröződik az űrhajó" (én se értettem), meg hogy a történet is izgalmas, sőt még némiképpen szól is valamiről (az, hogy miről, az nem annyira lényeges, viszont olyan állati szépen van megrajzolva), továbbá iszonyatosan király űrhajók vannak benne, meg durva gonoszok, meg lenyűgözően szép hátterek, meg tájak (mind-mind csodásan megrajzolva).

Megkockáztatom, ennél sokkal többet nem kell tudni a darabról, és mivel számomra meggyőző volt a tesóm, azt javaslom, hogy menjenek el a moziba, és nézzék meg a filmet. Azok számára, akiknek már csak egy apró kis lökés hiányzik ahhoz, hogy ezt megtegyék, még elárulom, hogy a címbeli a.e. (after earth, föld után) rövidítés arra utal, hogy a durva gonoszok nyitásképpen szanaszét-robbantják a földet. Eddig nem rossz. Ps: akinek ez kevés, az további mindenmásért nézzen el a http://titan.index.hu-ra.