Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lars von Trier forradalmasítja a melegpornót

2004.09.29. 09:31
A dán kultrendező, aki 2000-ben a Táncos a sötétben című filmjéért elnyerte a Cannes-i filmfesztivál nagydíját, most a melegpornó műfaji határait feszegeti - jelentette az AFP.
Lars Von Trier Zentropa nevű produkciós cége október 6-án Hot Men Cool Boyz címmel jelenteti meg DVD-n Knud Vesterskov filmjét.

Von Trier, a Dogma mozgalom egyik alapítója, a melegpornó felvételei közben is hasonló elveket követ, azaz nem használ világítást, csak természetes fényt és kézikamerákkal dolgozik. A rendező a Dogma realizmusát akarja a melegpornó képi világában is érvényesíteni.

Dogma-pornó

A Zentropa már készített három pornófimet heteroszexuális nézők számára, ilyen volt a Pink Prison, a Constance és az All About Anna.

Mindhárom filmet a Dogma szellemisége hatotta át: nagy hangsúlyt fektettek a történetszövésre, a komoly színészi játékra, és mellőzték az erőszakos jeleneteket.

Pink Prison
Pink Prison

"Érzelmek, szenvedélyek, érzékiség, meghittség és a történet alapos felépítése mind nagyon fontos része a filmjeinknek" - hangsúlyozta a Zentropa képviselője, Nicolas Barbano.

Meghökkent forgalmazók

"Lars von Trier folyamatosan kísérletezik az emberi érzelmek feltérképezésével. A homoszexualitás és a meleg szex ugyanennek a témának a része" - nyilatkozott Barbano, aki éppen Párizsban népszerűsíti a Hot Men Cool Boyz-t.

A film egyébként 2000-ben készült és kezdetben erősen kritizálták a melegpornó-forgalmazók.

"Évekig azt hajtogatták, hogy a mi filmünk "túlságosan is különbözik a többitől", és nem volt egyszerű feladat a forgalmazásról tárgyalni" - tette hozzá Barbano.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?