Pécs a világ 20 legjobb úti célja között

2010.02.17. 17:00
Hawaii és Abu-Dzabi mellett Pécset, Európa kulturális fővárosát is ajánlja az egyik legrangosabb osztrák tesztmagazin. A Magyar Turizmus Zrt. azt várja, hogy harminc százalékkal több turista érkezik idén Ausztriából.

A világ húsz legjobb turisztikai úti célja közé sorolta Pécset az osztrák Gewinn Magazin. Ausztria legjelentősebb tesztmagazinjának februári számában Pécset mint Európa egyik idei kulturális fővárosát együtt említik a labdarúgó-világbajnokság dél-afrikai helyszíneivel, a Hawaii-szigetekkel és Abu-Dzabival. Az osztrák magazin a szakújságírók véleménye alapján minden évben összeállítja a látogatásra legérdemesebbnek tartott európai és Európán kívüli célok listáját.

Az idén Péccsel Magyarország is felkerült a legkurrensebb turisztikai ajánlatokat tartalmazó előkelő listára, és a cikk olvasóit pécsi szállás- és programlehetőségekről is informálják.

Az osztrák turisztikai szakma egyik maghatározó magazinja, a Bus&Hotel a címlapján foglalkozik a magyar várossal első negyedévi számában. A pécsi EKF turisztikai népszerűsítése már tavaly nyáron megkezdődött az osztrák piacon, 2009 utolsó hónapjában a régió szálláshelyein érezhetően bővült az osztrák vendégéjszakák száma.

A Magyar Turizmus Zrt. bécsi irodája a rendkívül erős érdeklődésre alapozva felfelé – mintegy 5-6 ezerre – módosította marketingtervében az idei évben a dél-dunántúli régió szálláshelyein a pótlólagos osztrák vendégéjszaka-növekedésre vonatkozó becslését. Pécs tavaly 125 ezer turistát látott vendégül hivatalosan, a vendégéjszakák száma pedig 240 ezer volt, idén 30 százalékos növekedést remélnek.