Ötven munkatársat bocsátanak el a Duna tévétől

2007.02.06. 15:29
A tavaly bejelentettnél kevesebb embert bocsátottak el a tévétől. A leépítés oka a színlelt szerződések felszámolása és az adóemelés miatti költségnövekedés volt.

A tavaly ősszel beharangozottnál kevesebb, összesen ötven belsős munkatársat bocsát el a Duna Televízió.

Az információ szerint a menedzsment azt vállalta, ha döntően nem változik meg a cég anyagi helyzete, a következő két évben nem lesz újabb csoportos létszámleépítés.

A tavaly október eleji hírek szerint az akkori nagyjából 580 dolgozójának hetedét-nyolcadát tervezte elbocsátani a Duna Televízió. A lépés oka, hogy a színlelt szerződések felszámolása, valamint az adóemelés évente több százmilliós pluszkiadást jelent a gazdasági egyensúlyára évek óta kínosan vigyázó intézmény számára.

"Eddig nyújtózkodhatunk, eddig ér a takaró" - jelentette ki akkor a menedzsment egyik tagja, azt közölve, az átszervezésekkel - például a szeptemberben elindult, információs műsorokat összefogó Hírórával - számos párhuzamosságot sikerül kiküszöbölniük, de az információ szerint a menedzsment a szervezet egyszerűsítését is tervezi.

Cselényi László elnök másfél évvel ezelőtti hivatalba lépése után nagyjából ötszázan, a tavalyi elbocsátási hullám után pedig százzal kevesebben dolgoztak a társaságnál, amelynél a létszám a színlelt szerződések tavalyi, kötelező megszüntetése miatt körülbelül 170-nel emelkedett.