József Attila-emlékfesztivál Havannában

2005.05.25. 22:39
József Attilára emlékezve rendezik meg idén a Havannai Nemzetközi Költészeti Fesztivált, az eseményen bemutatják Fayad Jamis kubai költő József Attila-fordításkötetét is.

József Attila századik születésnapjára emlékezve rendezik meg az idei, tizedik Havannai Nemzetközi Költészeti Fesztivált. Egyúttal itt mutatják be a már elhunyt Fayad Jamis kubai költő József Attila-fordításkötetét is, tudatta a Prensa Latina latin-amerikai hírügynökség.

Emlékfa, táncgála

Az esemény elnöke Thiago de Mello brazil költő. A fesztiválon átadják a latin-amerikai költészeti díjat és a Rafael Albertiről elnevezett költészeti díjat is. A fesztiválon megjelenik a Költészet a háború ellen című kötet, amely az elmúlt három évszázad német költészetéből válogat, írta az AIN kubai hírügynökség.

A József Attila-megemlékezést csütörtökön tartják a városi múzeumban, és számos rendezvényt tartanak Havanna történelmi negyedében, melyet 1982-ben a világörökség részének nyilvánítottak. A fesztivál résztvevői emlékfát is ültetnek a havannai Victor Hugo parkban, a rendezvény szombaton zenés-táncos gálával zárul.