Jedi-akadémia nyílt Bukarestben

2004.09.03. 15:43
Európa első Jedi-iskolájában fénykardozást és egyéb Jedi-trükköket tanítanak a jelentkezőknek, akiknek azonban előbb felvételizniük kell.
Mostantól bárki megtanulhat fénykarddal vívni, vagy elkészíteni a Csillagok háborúja című filmsorozatban szereplő étkeket, ha jelentkezik a bukaresti Jedi-akadémiára. Az új oktatási intézmény létrehozását a Star Wars romániai rajongói klubjának elnöke, Adrian úr sürgette, aki megunta, hogy folyton-folyvást ingyenes tanácsokkal lássa el azokat, akik hasonlítani szeretnének a film hőseire.

"Eddig is tartottunk előadásokat a rajongóknak, és úgy öltözünk, mint a Jedi-lovagok, de mindez már kevés. Így most kibővítjük a kínálatot: a jövőben az érdeklődők megtanulhatnak fénykarddal vívni, s elsajátíthatják a Jedi-lovagok egyéb tudományát is" - mondta a klubelnök.

Az akadémiát bárki látogathatja, aki sikeresen kitölti a tesztlapot: a jövendő hallgatóknak száz, a Star Wars trilógiával kapcsolatos kérdésre kell felelniük. A legodaadóbb híveknek speciális kurzusokat is tartanak, ahol elsajátíthatják a Csillagok háborújában szereplő ételek elkészítését.