Tizenkilenc évet kapott a Beatles producere

2009.05.29. 21:31
Kihirdették a legendás zenei producer, Phil Spector ítéletét. A még áprilisban bűnösnek talált Spector 19 év börtönbüntetést kapott.

Tizenkilenc évi börtönbüntetésre ítélték pénteken Phil Spector zenei producert egy hollywoodi színésznő megöléséért. A 69 esztendős popgurut még áprilisban ítélte el erős felindulásból elkövetett gyilkosságért egy Los Angeles-i bíróság, de az ítéletet csak most hirdették ki.

spector

A producer 2003. február 3-án lőtte le Lana Clarkson 40 éves színésznőt Los Angeles környéki háza folyosóján. A vizsgálat szerint a szájában sült el Spector pisztolya.

Az ügyben 2007-ben már rendeztek egy tárgyalást, ám akkor az esküdtek nem jutottak dűlőre, ezért érvénytelenítették az eljárást.

Phil Spector a hatvanas években többek között a Crystals, a Ronettes, a Righteous Brothers, a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és mások lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket. A nem előadói kategóriában az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport