Susan Boyle világrekordot döntött

2009.11.20. 15:36 Módosítva: 2009.11.20. 15:36
Susan Boyle-nak, a brit Csillag születik második helyezettjének első, I Dreamed a Dream című albuma jegyzi a legtöbb előrendelést az Amazonnál.

A skót templomi alkalmazottból A nyomorultak I Dreamed a Dream című dalával internetsztárrá avanzsált énekesnő világhírű lemeze november 23-án jelenik meg, de már meghódította az Amazont, írja a Telegraph.

"Alig nyolc hónapja még senki nem ismerte Susan Boyle tehetségét. Most pedig több CD-előrendelést produkált világszerte, mint bármelyik másik előadó - mondta Julian Monaghan, az Amazon zeneeladási vezetője. - Ez mutatja a legjobban, hogy Nagy-Britannia, Amerika, sőt az egész világ szívét meghódította.”

Boyle-t 47 éves koráig nem sok sikerélmény érte. Nemrég rossz iskolai emlékeiről beszélt az újságoknak: a tanárok gyakran elverték tanulási nehézségei miatt. "Kicsit lassabban ragadnak rám a dolgok, és akkoriban a büntetés öncélú dolog volt. Ma már a tanárok is megtanulták, hogyan kell bánni a nehézségekkel küszködő gyerekekkel" - mondta.

Bár csak második helyezettként végzett a tehetségkutató versenyben a Diversity táncformáció mögött, az egész világon rajongók ezreit hódította meg, köztük olyan sztárokat is, mint Demi Moore vagy Elaine Paige.

Kezdetben sokat küzdött a hirtelen jött hírnévvel, így a műsort követően idegi kimerültségre hivatkozva csatlakozott a Priory nevű rehabilitációs csoporthoz.