Elmarad a Ben Hur-show

Az előadás producerei szerint a díszletek elhasználódtak, ezért a tengeri csatával és kocsihajtó versennyel tűzdelt darab decemberi, budapesti előadásait február végére halasztották.

Elmarad a pénteki és szombati Ben Hur-show, az előadásokat február 27-28-ra halasztották.

A Ben Hur Live producere, az Art Concerts GmbH közleménye szerint a dátumváltozásnak technikai okai vannak: a díszletek állapota veszélyessé vált a szeptember óta megtartott show-k okozta terhelés miatt. A dokumentum szerint a megváltott jegyek a februári előadásokra érvényesek.

A közlemény szerint mivel a díszletek már nem biztonságosak, az előadás producerei úgy döntöttek, hogy az év hátralévő részének előadásait februárra halasztják. Egyúttal elnézést kérnek a sok tízezer jegytulajdonostól, a kényszerű halasztás miatt.

A közlemény szerint a péntek este 20 órára szóló jegyek február 28-án 20 órára érvényesek, a szombat délután 15 órára szólók február 27-én 15 órakor, a szombat este 20 órára szólók pedig február 27-én 20 órakor használhatók fel. Amennyiben valaki meg kívánja változtatni jegyének érvényességi dátumát, azt Ticketpro Károly körúti vagy Mérleg utcai jegyirodájában, illetve a váltás helyén teheti meg.

Állatok és gladiátorok az arénában

A Ben Hur Live című produkcióban négyszáz színész, több tucat ló, száz galamb és gladiátorok vonulnak fel a színen, a szeptemberi londoni bemutatón a nézőket tengeri csatával és kocsihajtó versennyel szórakoztatták.

A német Franz Abraham producer 15 éve dolgozott azon, hogy létrehozza az élő Ben Hur-előadást, amelynek zenéjét a Police együttes dobosa, Stewart Copeland szerezte.

A show alapjául az 1880-ban Lewis Wallace által írt, és Jeruzsálemben, Jézus Krisztus életében játszódó regény szolgált. Az 1959-ben készült filmváltozatban Charlton Heston játszotta Ben Hur szerepét, a film 11 Oscar-díjat nyert.

A Ben Hur-előadást London után Párizsban, Madridban, Lisszabonban és Düsseldorfban mutatták be.