no

4 hét múlva T-Rexek tombolnak Pesten

2010.03.05. 16:39 Módosítva: 2010.03.05. 18:00
50 fős magyar csapat segíti a 45 kamionnal érkező 80 robotdinós bábost. Séta a dinoszauruszokkal premier: április 4.

Március 29-én, hétfőn érkezik meg Budapestre a Séta a dinoszauruszokkal show 45 kamionból álló konvoja. Az robotdinós előadás stábja 80 fős, ebből 60 ember csak a technikai dolgokért felel. Mellettük 50 magyar fog segédkezni az építési munkálatokban. Egy hét alatt rakják össze a szétszerelt dinókat és a díszleteket, majd kezdetét veszi a több napos próba.

A show a Papp László Sportaréna teljes földszinti részét színpadként használja, de a 11 méteres brachiosaurus a legfelső szinten ülő gyerekeknek is le tudja majd üvölteni a haját. A nézők robot T-Rexekkel követhetik végig a Tyrannosaurusok egy átlagos napját: láthatják hogyan harcoltak, ettek és védelmezték a kicsinyeiket.

Az első ausztrál előadást közel 2 év tervezőmunka előzte meg, az alkotók több technikai újítást kifejezetten a showhoz kísérleteztek ki, a minél élethűbb megjelenítésért. Bár olyan neves filmes és színpadi szakemberek dolgoztak az alkotógárdában, mint a Csubakka-jelmezeket varró Sonny Tilders, folyamatosan olyan problémákkal kellett szembenézniük a tervezési időszakban, amivel korábban nem találkoztak, többek között azt, hogyan lehet egy meteorit becsapódást látványosan bemutatni a színpadon.