Perel az ál-űrlény üldözte nő

2003.02.19. 15:02
Kara Blanc úgy tudta, hogy a stáb hollywoodi filmesek bulijára kiséri, végül mégis egy idegen lény elől menekült a sivatagban.
Rosszul sült el a Sci-Fi Channel Pániktaktika című valóságshowja, miután beperelte őket az egyik megijesztett szereplő. Kara Blanc középiskolai tanár, válságkezelési szakértő és feltörekvő színésznő állítása szerint többször is kórházi ápolásra szorult a forgatás során elszenvedett érzelmi megrázkódtatás miatt.

Csak a riporternő menekült meg

Blanc azzal vádolja a sorozat producereit, hogy szánt szándékkal becsapták, amikor egy dokumentumműsor készítésére szerződtették. Két színész, Mathew Mertha és Travis Draft azt állították, hogy hollywoodi filmesek zártkörű szakmai bulijára viszik, egy sivatagi villába, ahol Blanc és Mertha együtt vezették volna a műsort.

Egy elhagyatott sivatagi úton azonban egy beöltöztetett színész segítségével úgy tettek, mintha súlyos sérüléseket szenvednének egy földönkívüli támadása során. A haldokló Mertha és Draft azt javasolták a halálra rémült nőnek, hogy csak úgy menekülhet, ha elfut egy közeli árnyas sivatagi szurdokig.

Menekülés a hegyről

Blanc reakcióit rejtett kamerákkal rögzítették. Az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni sem maga, sem ügyvédje.

A Sci-Fi Channel szóvivője annyit közölt, hogy a sorozat lényegében arról szól, hogy bizonyos emberek barátaikkal kópéskodnak. A nyelvtörő Pániktaktika következő epizódjában sátortáborozók menekülnek őszintén a Nagyláb elől. Illetve gyanútlan fiatalok menekülnek az életükre törő ügynökök elől a vélt 51-es területről, vagyis az amerikai kormány titkos UFO-kísérleti telepéről.

A csatorna a peres ügy miatt kénytelen volt elhalasztani a sorozat sugárzását 2003 őszéig.