Gusztáv
-4 °C
1 °C

Jackie Chan is énekel a cunami áldozataiért

2005.01.04. 14:13
A We Are the World című nyolcvanas évekbeli pophimnusz kantoni verziójában a kungfu-filmek sztárja is énekel egy versszakot.
A szökőár áldozatainak megsegítésére újra felbukkant a We Are the World című dal, amelyet a nyolcvanas években énekeltek lemezre az amerikai popsztárok legnépszerűbbjei: ezúttal a hongkongi előadó művészek szövetsége akar vele segélyeket gyűjteni.

Az eredeti számot Michael Jackson és Lionel Ritchie szerezte 1985-ben, s az etiópiai éhezők megsegítését szolgáló lemez elkészítésében Bruce Springsteen, Bob Dylan, Diana Ross, Cindy Lauper és sok más sztár vett részt, a producer pedig Quincy Jones volt.

A Love című új hongkongi változatot nem kevésbé fényes, bár Európában azért kevésbé ismert csillagok adják elő, köztük van a harcművészi filmszerepeiből ismert Jackie Chan is.

A refrén ezúttal is angolul hangzik fel, de a többi részre új szöveget írtak, amelyet kantoni nyelvjárásban és mandarinul adnak elő.

Az Apple Daily című lap beszámolója szerint Hongkongban hatalmas gyűjtési akció zajlik, amelyben egyebek között koncerteken szedik össze a pénzt, de rábírták a Columbia Pictures amerikai filmgyártó vállalatot is, hogy egy ottani fogyasztásra készült kungfu-film teljes napi bevételét átadja. Emellett mindenki adakozik, a zöldségárusoktól a terület leggazdagabb embereiig: keddig mintegy 50 millió amerikai dollárnak megfelelő összeg gyűlt össze.

Ők a jövő is

A húsz évvel ezelőtti slágert éppen mostanában akarták újra elővenni az Egyesült Államokban, a tervek szerint Wea are the future címmel énekelték volna el olyan előadók, mint Usher, Kanye West és Jay-Z. A dalt a február 13-ai Grammy-gálán mutatták volna be, és a bevételt, akárcsak a nyolcvanas években, most is az afrikai éhezők megsegítésére akarták fordítani.

Arról nincs hír, hogy a cunami, illetve az új feldolgozás mennyiben befolyásolja Jermaine Dupri, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb producerének terveit.