Vígjáték előzte meg a Mátrixot

2003.05.26. 11:28
Az emberek szívesebben röhögnek Jim Carrey-n, mintsem rettegnek a gépektől. Az abbéruhában karatézó Keanu Reeves filmje azonban már többet hozott, mint a Mátrix 1.
Tizenegy napig vezette a bevételi listákat a Mátrix második része. Az Újratöltve május utolsó hétvégéjén azonban a második helyre szorult vissza az Egyesült Államokban - számolt be a BBC. Az első helyet Jim Carrey és Jennifer Aniston új vígjátéka, a Bruce Almighty szerezte meg, miután két nap alatt 70 és fél millió dollárt költöttek rá a mozilátogatók. A gépek ellen hadakozó abbéruhás Keanu Reeves 37,2 millióval pedig visszacsúszott a második helyre.

A 81 millió dolláros költségvetéssel készült Bruce Almighty egy kiábrándult tévébemondó történetét meséli el, aki magától a Morgan Freeman által megszemélyesített istentől kap csodás erőt tevékenységéhez.

Jim Carrey számára nem volt meglepő a siker, hiszen 2000-es filmje, a Grincs is háromnapos, hétvégi rekordot döntött 55 millió dollárnyi bevétellel. A legnagyobb érdeklődés történelmi távlatokban és vígjátékvonalon eddig ugyanakkor Austin Powers Az aranyszerszám című filmje iránt mutatkozott, amely 73,1 millió dollárt hozott a bemutatót követő hétvégén.

A világ második legjobb filmje

A Mátrix Újratöltve összes bevételei azonban szerencsére nem adnak okot az aggodalomra. A filmre tizenegy nap alatt 201,1 millió dollárért váltottak jegyet, és ezzel kiérdemelte a 200 milliós határt elérő leggyorsabb filmek második helyezését. A Pókember című alkotásnak ugyanez kilenc nap alatt sikerült, ezért az sokkal jobb film.

Hogy az Újratöltve még így sem volt rossz befektetés, jelzi, hogy a bevételek péntekre meghaladták a Mátrix első részének teljes eddigi forgalmát, 171 millió dollárt.