Tíz- és ötvenezer forint közötti jegyek
Paul McCartney budapesti koncertjére

2003.03.18. 12:26
Paul McCartney együttesével a Budapest Sportarénában május 15-én ad koncertet. Az egykori Beatles tag külön kérésére lett Magyarország a turné egyik állomása.
Paul McCartney május 15-én a ad koncertet. Ő az első, aki az egykori Beatles együttesből magyar közönség előtt lép színpadra. A budapesti koncertet kifejezetten McCartney kérésére iktatták be a mostani turnéba, mivel már régóta szeretett volna eljutni ide. - közölték a koncertsorozatot szervezői. A Népszabadság értesülése szerint a belépő 9900 és 50 ezer forint között lesz.

Az együttes a háromórás koncerten 36 dalt ad elő, köztük 22-t az egykori liverpooli együttes repertoárjából. A műsorban szerepel majd az All My Loving, a Back In The USSR, a Let It Be, a Yesterday, a Can,t Buy Me Love, a Fool on The Hill, az Eleanor Rigby, a Hey Jude, a Hello Goodbye. Elhangzik a koncerten olyan dal is, amelyet a Beatles soha nem játszott el élőben, köztük a She,s Leaving Home és a Michelle. A későbbi évek nagy McCartney-sikerei közül a Jet, a Live and Let Die valamint - élőben szintén először - a Let ,Em In című dalok kerülnek terítékre.

Az együttesben Paul "Wix" Wickens játszik billentyűs hangszereken, Rusty Anderson gitározik, Abe Laboriel Jr. dobol, Brian Ray gitározik és basszusgitározik. Paul McCartney az ének mellett basszusgitáron és billentyűs hangszereken játszik.

A Beatles egykori vezéregyéniségének turnéja Párizsban kezdődik március 25-én, majd Barcelonában, Sheffieldben, Londonban, Manchesterben, Birminghamben, Kölnben, Hannoverben, Koppenhágában, Stockholmban és Dublinban lépnek fel.

Paul McCartney legutóbb 1993-ban koncertezett Európában. A 2001-es és 2002-es világturnéit a két legrangosabb amerikai rockszaklap, a Billboard és a PollStar az év koncertsorozatának kiáltotta ki. A mostani és a legutóbbi amerikai turnéról egy 37 dalt tartalmazó koncertalbum és DVD jelenik meg. A jegyek szerdától kaphatók a Ticketpro hálózaton keresztül.