Ötödik a brit listán Jacko új száma

2003.12.02. 10:26
A plafon ugyan nem szakadt ki, de a brit lemezvásárlók nem is büntették a gyermekek zaklatásával vádolt popsztárt: Michael Jackson gyenge amerikai slágerlistás teljesítménye után Nagy-Britanniában jól szerepelt.
A brit kislemezlistán a One More Chance című, R. Kelly szerezte vadonatúj Jackson-dal az 5. helyet érte el az első héten.

Jackson régóta várt Number Ones című válogatásalbuma Amerikában még a 10-es listára sem került föl múlt héten a gyerekmolesztálási ügynek köszönhetően, holott annak idején mind a 18 rajta található szám a slágerlisták élén trónolt: például a Billie Jean, a Beat It, a Bad, a Smooth Criminal, a Dirty Diana, a Black Or White, a You Are Not Alone és a You Rock My World. Több szakíró megjegyezte ugyanakkor, hogy a Best of tipusú albumok Amerikában sosem voltak igazán népszerűek.

Míg Will Young Leave Right Now című lemeze a brit heti eladások szerint még 12000 példánnyal maradt el Shane Richie listavezető dalától, a vasárnapi eredmények szerint a tüskéshajú énekes már az első lett. Shane Richie I'm Your Man című száma, amit a Children in Need elnevezésű jótékonysági eseményre vettek fel, és amit ezen a héten mutattak be, a második.

A múlt heti első, a Westlife fiúcsapat Mandy című dala ezen a héten a harmadik helyre esett vissza. A ballada a csapat 12. brit slágerlistás első helye, és eredetileg az amerikai énekes, Barry Manilow dala volt a 70-es években.

A Girls Aloud lánycsapat - melynek egyik tagját, Cheryl Tweedy-t bűnösnek találták, amiért megtámadta egy nightclub vendégét - Jump című dala a második helyről a negyedikre esett vissza.

Ja Rule új kislemezével a kilencedik helyen debütált, az Iron Maiden Rainmaker című dala a 13. lett, a Blink 182 és a Limp Bizkit közös The Who feldolgozása, a Behind Blue Eyes a 18. helyre került a bemutató hetében.