Jennifer Aniston félmillió dollárt kapott egy meztelen képért

2003.11.21. 15:17
A lesifotós még 1999-ben kapta le a hátsó kertben monokiniző sztárt, most viszont 550 ezer dolláros kártérítést kellett fizetnie tettéért.

A Jóbarátok Rachelje, Jennifer Aniston 550 ezer dolláros, azaz körülbelül 120 millió forintos kártérítést kapott attól a fotóstól, aki még 1999 februárjában titokban topless fotókat készített az éppen egy szál bugyiban napfürdőző színésznőről. A neves paparazzo, Francois Navarre peren kívüli egyezséget kötött a harmincnégy éves sztárral, miután Aniston tavaly már megállapodásra jutott a képeit közlő magazinok, így a Celebrity Skin, és a High Society című amerikai bulvárlapok, és a Man's World és a Crescent kiadók ellen indított polgárjogi perben.

#alt# Aniston annak ellenére több százezer dollárt kapot a kiadóktól, hogy a A Los Angeles-i bíróság tavaly formai okokra hivatkozva elutasította a keresetet. Jennifer Aniston akkor azzal érvelt, hogy a magazinok megsértették személyiségi jogait, és beleegyezése nélkül profitáltak a fényképéből, a alpok viszont azzal védekeztek, hogy csak külföldön már megjelent fotókat közöltek újból.

A fotós négy évvel ezelőtt készítette a per tárgyát képező képeket a malibui háza hátsó kertjében napozó színésznőről, a villát körülvevő négy méteres fal tetejéről. Aniston azért elégedett meg az alig több mint fél millió dolláros kártérítéssel, mert Navarre jogászai meggyőzték, hogy ismerje el: nem a fotós mászott fel a ház falára, és nem ő készítette a felvételeket, csak a fotók eladásában működött közre.

Aniston ügyvédei viszont elérték, hogy Navarre a kártérítés megfizetése mellett nyilvánosan elnézést is kért a színésznőtől, és elismerte, hogy ő juttatta el a képeket egy olasz ügynökhöz, aki később azokat eladta az Eva Tremilla című olasz bulvármagazinnak.

Navarre csak a kártérítés egy részét kénytelen saját zsebből kifizetni, mivel jogi felelősségbiztosítása értelmében az összeg több mint nyolcvan százalékát, 450 ezer dollárt biztosítótársága fedezi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport