Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Harmonia Caelestis

2000.08.10. 17:24
Esterházy félhangosan morfondírozott: ki az, kinek a kedvéért jómaga jött volna a szigetre ilyen korán ebben a melegben, de nem mondta meg a választ.

Nem készült a felolvasásra, folytatta, nem szórakoztat. Mert nem szórakozás ez, szögezte le, hanem biz' toronymagas irodalom.

Másfél órán át olvasott inkább édesapja (szépapja szépapja) írta zenemű címét viselő kötetből részleteket. Nem derült ki, hogy a szöveget véres verejtékkel évek alatt kínlódta ki.

Újdonság annyi volt a négy évvel ezelőtti Harmonia-felolvasáshoz képest, hogy most nem a közönség mondott be számokat, EP szabadon csapongott a szövegrészek között.

Zsongító, aranysörényű délután. Hogy élsz? Bizonyos valószínűséggel. Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot. Aki kritikát akar, olvasson Tandorit.

Aki még nem látta:
A kötetben számokkal jelölt mondatok, rövidebb szövegrészek élnek, miket első pillantásra csak az köt össze, hogy az alany túlnyomó részt - édesapám.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?