Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idén is Tilos Maraton

1999.11.17. 13:25
A Tilos Rádió idén is gyűjtést rendez önmaga megsegítésére. A rádió munkatársai november 15. és 21. között várják az adakozó kedvű polgárokat, minden este 17 és 22 óra között a Tütü Tangó kávézóban (Budapest VII. ker. Hajós u. 2.).

A Tilos Rádió hét éve nonprofit, közösségi alapon működik, reklámok és befektetők nélkül, műsorkészítői évek óta anyagi ellenszolgáltatás nélkül működtetik. A rádió bevételeinek jelentős része az évente megszervezett Maratonból és az adományozó hallgatók személyi jövedelemadójának 1 százalékából származik, ez a múlt évben 4,2 millió Ft volt. A legutóbbi Maratonon több mint 3 millió forint gyűlt össze. Mint azt kérdésünkre Rozgonyi Zoltán, a rádió ügyvezetője elmondta, a rádió havi költségvetése mintegy 400 ezer forint, ebbe nem számítanak bele a fejlesztéshez szükséges összegek. A fenntartáshoz szükséges többi pénzt a rádió pályázatokon kapja, továbbá a Tilos Rádió Támogató Partyk nyereségéből gazdálkodják ki.

A támogatásért cserébe az adományozók Tilos-matricát, 2500 Ft feletti támogatás esetén egy Tilos Rádió pólót, 5000 Ft felett pedig a pólón mellett egy jövő évi Tilos-falinaptárt kapnak, melyet a műsorkészítőket, a stúdiót ábrázoló fotók és a Tilossal kapcsolatos információk díszítenek.

A Maratonon a hallgatók kérdőíven értékelhetik a rádió, az egyes műsorok teljesítményét. A Maraton befejézésének másnapján, november 22-én van a frekvenciapályázat beadási határideje, amelyen a Tilos immár 24 órás műsoridőre pályázik. Ha megkapják a teljes frekvenciát, az jelentős kiadásokkal is jár: két stúdióra, több berendezésre, új adóra van szükség. A frekvencia új tulajdonosát január 31-én jelölik ki, a rádiónak ettől számítva 120 napon belül meg kell kezdenie a 24 órás adást.