Idén is Tilos Maraton

1999.11.17. 13:25
A Tilos Rádió idén is gyűjtést rendez önmaga megsegítésére. A rádió munkatársai november 15. és 21. között várják az adakozó kedvű polgárokat, minden este 17 és 22 óra között a Tütü Tangó kávézóban (Budapest VII. ker. Hajós u. 2.).

A Tilos Rádió hét éve nonprofit, közösségi alapon működik, reklámok és befektetők nélkül, műsorkészítői évek óta anyagi ellenszolgáltatás nélkül működtetik. A rádió bevételeinek jelentős része az évente megszervezett Maratonból és az adományozó hallgatók személyi jövedelemadójának 1 százalékából származik, ez a múlt évben 4,2 millió Ft volt. A legutóbbi Maratonon több mint 3 millió forint gyűlt össze. Mint azt kérdésünkre Rozgonyi Zoltán, a rádió ügyvezetője elmondta, a rádió havi költségvetése mintegy 400 ezer forint, ebbe nem számítanak bele a fejlesztéshez szükséges összegek. A fenntartáshoz szükséges többi pénzt a rádió pályázatokon kapja, továbbá a Tilos Rádió Támogató Partyk nyereségéből gazdálkodják ki.

A támogatásért cserébe az adományozók Tilos-matricát, 2500 Ft feletti támogatás esetén egy Tilos Rádió pólót, 5000 Ft felett pedig a pólón mellett egy jövő évi Tilos-falinaptárt kapnak, melyet a műsorkészítőket, a stúdiót ábrázoló fotók és a Tilossal kapcsolatos információk díszítenek.

A Maratonon a hallgatók kérdőíven értékelhetik a rádió, az egyes műsorok teljesítményét. A Maraton befejézésének másnapján, november 22-én van a frekvenciapályázat beadási határideje, amelyen a Tilos immár 24 órás műsoridőre pályázik. Ha megkapják a teljes frekvenciát, az jelentős kiadásokkal is jár: két stúdióra, több berendezésre, új adóra van szükség. A frekvencia új tulajdonosát január 31-én jelölik ki, a rádiónak ettől számítva 120 napon belül meg kell kezdenie a 24 órás adást.