Putyin benyomta a parlamentbe kedvenc rockzenészét

2010.01.28. 10:18
Az orosz kormányfő már többször kinyilvánította, hogy mennyire csodálja a hazafias számairól ismert Nyikolaj Rasztorgujevet, most pedig beültette a rocksztárt a parlamentbe.

Az Oroszországban rendkívül népszerű Ljube együttes énekese 2007-ben indult a választásokon az Egységes Oroszország listáján a Sztavropoli területen, de nem kapott elegendő szavazatot. Most viszont, hogy a több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Pártnál megüresedett egy mandátum - az eddigi képviselő állami hivatalt kapott -, a Központi Választási Bizottság Rasztorgujevet ültette a helyére.

Vlagyimir Putyin kormányfő az Egységes Oroszország Párt elnökeként feltehetően nyomást gyakorolt, hogy kedvence kapja meg a mandátumot. Az újságírók nem hittek a fülüknek, amikor bejelentették a hírt. Többször is visszakérdeztek a választási bizottság titkáránál, hogy a katonai témájú dalairól ismert Ljube muzsikusáról van-e szó.

Az 1989-ben alakult Ljube 53 éves énekese egyébként nem az egyetlen celeb a csekély befolyással rendelkező dumában, számos muzsikus és még több élsportoló ül a padsorokban. Rasztorgujev már eddig is vállalt politikai szerepléseket. A mikor 2008 márciusában Medvegyevet választották Oroszország elnökévé, fellépett az Oroszországot választom! nevű kampányrendezvényen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?