Újból összeállt Yoko Ono zenekara

2010.02.17. 11:22
Eric Clapton és Paul Simon mellett John Lennon fia is fellépett a Plastic Ono Band történekének második koncertjén. Többet nem is akarnak együtt zenélni.

Több mint negyven év után ismét színpadra lépett a Yoko Ono nevével fémjelzett Plastic Ono Band: a New York-i koncerten Eric Clapton, Paul Simon és Klaus Voormann mellett a meggyilkolt John Lennon helyét fia, Sean vette át. A helyi idő szerint kedd esti koncertre a brooklyni zeneakadémia épületében került sor, a zenészeket telt ház fogadta.

Sean Lennon gitáron és zongorán kísérte anyját, Yoko Onót. A kisebbik Lennon fiú gitárduót is játszott Eric Claptonnal.

John Lennon, a Beatles korábbi tagja és felesége, Yoko Ono 1969-ben alapította a Plastic Ono Band névre keresztelt együttest, de mindössze egyszer léptek fel. Rövid élete ellenére a zenekarnak a Give Peace a Chance című szám révén sikerült klasszikussal gazdagítania a popzene történetét. A dal a békemozgalmak himnusza lett.

A hetvenes évei második felében járó Ono tavaly élesztette újjá az együttest, amellyel épp február 18-i születésnapja előtt két nappal lépett fel. A feketébe öltözött, napszemüveges japán művésznő ugyanúgy énekelt és sikoltott a mikrofonba mint 40 éve. Bár a fellépés hatalmas siker volt, a Plastic Ono Band nem tervez újabb koncertet.