Tévésorozat az amerikai zenei listák élén

2010.04.30. 18:29 Módosítva: 2010.05.01. 16:27
A Glee című Grammy-díjas sorozat Madonna-feldolgozásaiból az első héten majdnem százezer fogyott, a sorozat dalai több mint kétmillió példányban keltek el eddig.

Meglepően sok, egy hét alatt 98 ezer darab, fogyott el abból a lemezből, amelyben a Glee című amerikai sorozat szereplői Madonna-dalokat énekelnek.  A tavaly májusban a Fox csatornán indított sorozat egy középiskolai kórus történetét meséli el, akik mindig más sztárok, illetve musicalek dalait dolgozzák fel.

A Golden Globe-díjas sorozat dalait az Itunes-ról eddig kétmillió példányban töltötték le, a tavasszal megjelent, a második évad dalait feldolgozó Madonna-album eladásainak 75 százalékát is az internetes letöltések adják az amerikai Nielsen adatai szerint. Az albumon egyébként olyan klasszikus Madonna-dalok feldolgozásai hallhatóak, mint  a Like a Prayer és a Vogue.

Az amerikai lemezeladási lista második helyén az Ac/DC Iron Man 2 című albuma áll, ami a Vasember második részének filmzenéje, de valójában az ausztrál rockzenekar 1976 és 2009 között megjelent dalainak bestof válogatása.

A Glee albuma a második olyan lemez, amely tévéműsor filmzenéjeként az amerikai eladási listák élére küzdötte fel magát. 2007-ben a Disney-féle High School Musical 2 érte el, de tévésorozat zenéjének még soha nem volt ekkora sikere.