Megveszik a Warner Music kiadócsoportot?

2011.05.03. 14:26 Módosítva: 2011.05.03. 16:42
A következő pár napban valószínűleg 1.8 milliárd fontért megveszik a Warner Music Group lemezkiadót, szólnak az iparági pletykák.

A cégcsoport birtokolja többek között az olyan alkiadókat is, mint az Atlantic Records, a Reprise Records, a Roadrunner Records vagy az EastWest Records. Az elemzők azt valószínűsítik, hogy vagy a média- és kommunikációs vállalkozásaiban rendkívül erős Gores Group, vagy az orosz iparmágnás, Len Blavatnik vásárolja meg az egyik legnagyobb zeneipari céget. Blavatnik amúgy az Access Industries nevű cégén keresztül már 2008 óta részese a Warner Music Groupnak.

A Warner Music Group eladását már tavaly óta pletykálják, de konkrét vevőt soha nem neveztek meg. Sőt, egy időben még azt is híresztelték, hogy a válság által megtépázott EMI csoportot is ők veszik majd meg, de utóbbi végül a Citigroup tulajdona lett.

Utóbbi híresztelés abból ered, hogy az akkor a Thomas H. Lee Partners, a Bain Capital és a Providence Equity Partners magántőke társaságok érdekeltségébe tartozó Warner Music Group valóban tett ajánlatot még 2007-ben az EMI megvásárlására, ám azt az EMI részvényesei nem fogadták el, helyette a Terra Firmát részesítették előnyben.

A Warner Music Group többek között olyan előadók és együttesek lemezeit gondozza világszerte, mint Madonna, a Green Day, az Aerosmith, a Mastodon, a Deftones, a Faith No More, a Flaming Lips, a Pantera, a Ramones, a ZZ Top stb.