Marine Le Pen feljelenti Madonnát

2012.07.15. 19:29
Rágalmazás gyanújával feljelenti Madonnát a francia Nemzeti Front (FN), mert az amerikai énekesnő szombat esti, a francia nemzeti ünnepen adott koncertjén Párizsban az egyik klipben Marine Le Pen, a szélsőjobboldali párt elnöke horogkereszttel a homlokán tűnt fel.

"Nem tudunk mindent elfogadni. Nem tudjuk elfogadni ezt a szégyenletes összehasonlítást" - mondta vasárnap Florian Philippo, az FN alelnöke, aki szerint a feljelentést a napokban teszi meg a párt. Elmondta, hogy Marine Le Pen nem egyszerűen a saját, hanem a tagság és a szimpatizánsok, az "FN több millió szavazójának" a becsületét is meg kívánja védeni.

Philippo szerint az ominózus videó "újabb provokáció Madonna világturnéján azért, hogy beszéljenek róla". "A turné maga kudarc, nem is volt telt ház a Stade de France-ban" - tette hozzá a szélsőjobboldali politikus.

A Nobody knows me című szám felvezetéseként volt látható az a színpad hátterében vetített klip, amelyben Madonna arca felváltva keveredik mások mellett XVI. Benedek pápa, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök és Sarah Palin amerikai politikus portréjával. Néhány pillanatra feltűnt Marine Le Pen arca is, homlokán egy horogkereszttel, amely egy Adolf Hitlerre hasonlító fotómontázsba úszott át. A párizsi koncerten a nézők hatalmas kiabálással fogadták a francia politikus portréját.

A montázs május 31-én, Madonna tel-avivi koncertjén volt először látható. Néhány nappal később Marine Le Pen közölte: "Ha ezt Franciaországban is megcsinálja, mi sem leszünk tétlenek". Marine Le Pen apjával, Jean-Marie Le Pennel ellentétben tartózkodik az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoktól, s ironikusan csak annyit jegyzett meg: "Érthető, hogy kiöregedett énekesnők, akiknek szükségük van arra, hogy beszéljenek róluk, ilyen szélsőségekre ragadtatják magukat".