Bemutatták Londonban a Spice Girls-musicalt

MTI/Index
2012.12.12. 12:28
A Viva Forever című musical a kilencvenes évek egyik legsikeresebb lányegyüttesének dalaira épül. A díszbemutatón mind az öt tag részt vett. A kritikusok fanyalogva fogadták a darabot.

Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Brown és Geri Halliwell, azaz Baby, Sporty, Scary és Ginger Spice együtt érkezett meg a premier helyszínéül szolgáló londoni Piccadilly Színház vörös szőnyegére, ahol rajongóikkal spontán közös éneklésbe kezdtek menten. Victoria Beckham, azaz Posh Spice ebből érthetően ki akart maradni és csak később futott be, karöltve férjével, a futballsztár David Beckhammel és három gyermekükkel.

Melanie Chisholm azt nyilatkozta a sajtónak, egyáltalán nem tart a kritikusok ítéletétől. "Még ha az embereknek nem is tetszik a műsor, minket az sem érdekel, mert mi imádjuk a darabot." A musical az együttes olyan slágereit vonultatja fel, mint a Wannabe, a Spice Up Your Life és a darab címéül is választott Viva Forever.

A történet egy Viva nevű tinédzserről szól, aki három barátjával együtt bekerül egy televíziós tehetségkutató műsorba. Mentoruk azonban váratlan döntéssel rukkol elő és elküldi a csapat három tagját, egyedül hagyva Vivát. A darab ezután részben erkölcsi meseként folytatódik, azt boncolgatva, hogy mi a fontosabb, a barátok, a család, vagy a hírnév, illetve mulattató görbe tükröt tart a valóságshow-műsorok elé.  A zenés művet Jennifer Saunders, a Pusszantlak, drágám! (Absolutely Fabulous) című brit tévésorozat társszerzője írta, a producere pedig Judy Craymer volt, aki annak idején az ABBA Mamma Mia! című musicaljét is jegyezte.

A kritikusok a várakozásoknak megfelelően meglehetősen hidegen fogadták a musicalt. A The Mail szerint a karácsonyi szezon bukása lesz, és egy csillagot adott rá ötből, a The Express szerint egy félreértelmezett koncepcióról van szó, a The Mirror kritikusa klisésnek nevezte, a dialógusokat pedig ostobán üresnek tartja. Az egyedüli pozitív kritikát a The Sun közölte le, de ezt egy bevallottan Spice Girls-rajongó kritikus írta.