Spielberg is beszáll az indiai filmbizniszbe

MTI/Index
2013.03.13. 08:01
Steven Spielberg egy indiai film producere lesz, ami Pakisztán és India határán, a vitatott hovatartozású Kasmírban játszódna.

Steven Spielberg azt tervezi, hogy elvállalja egy indiai film produceri feladatait. Az Oscar-díjas rendező erről Indiában beszélt a The Times of India című lapnak adott interjújában. A film Pakisztán és India határán, a vitatott hovatartozású Kasmírban játszódna és részben ott is forgatnák. "Már befejeztük a forgatókönyvet, most azt próbáljuk kitalálni, hogy kik szerepeljenek a filmben, hol forgassunk pontosan és ki legyen a rendező" - mondta Spielberg. A főszerepekről a legnagyobb bollywoodi sztárokkal tárgyalnak.

A rendező nem csak a filmről tárgyalt Indiában. Legutóbbi filmje, a három Oscart nyert Lincoln sikerét ünnepelte a DreamWorks stúdió indiai csendestársával, Anil Ambanival, a Reliance Group milliárdos elnökével. Találkozott színészekkel is, többek között az Indiában szupersztárként tisztelt Amitábh Bácscsánnal.

Bácscsán a találkozó után Twitterén kijelentette, hogy "sziporkázó estét" töltött Spielberggel, amelynek során "filmek, kapcsolatok, forgatókönyvek, jövendő tervek és sok minden egyéb" került szóba - számolt be a BBC online. Spielbergnek ez volt az első látogatása az indiai filmgyártás fellegvárában.