Betiltották Psy új klipjét Dél-Koreában

2013.04.19. 11:18
Közlekedési terelőbójákat rugdosni nem szép dolog, a tévében mutogatni meg pláne. A legnagyobb koreai kereskedelmi tévét egy hevesebb mozdulat háborította fel.

A Gangnam Style című videójával YouTube-rekordot döntő dél-koreai Psy új klipjét is zabálják az internetezők, de ez sem hatotta meg különösebben az ország piacvezető kereskedelmi televízióját, amin betiltották a Gentleman, azaz Úriember című videót. Az indok: a nyitó képsorokon sétáló Psy úgy rúg fel egy közlededési terelőbóját, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog egy kora reggeli egészségügyi mászkálás során, márpedig ilyet tévében mutogatni nem lehet.

k-bigpic

A hírt leközlő Kotaku.com szerint az 1973-ig állami kézben levő, mára az ország legnagyobb kereskedelmi televíziójának számító KBS indoklása szerint a terelőbója állami tulajdon, és mint ilyet, nem lehet megrongálni, de ha mégis, azt nem lehet a tévében mutogatni. A csatorna a teljes klipet ugyan nem, de abból részleteket hajlandó leközölni "amennyiben az elengedhetetlen és hírek illusztrálását szolgálja."

Nem ez az egyetlen vihar, amit a klip arat Koreában, az egyik, könyvtárban játszódó jelenet miatt az egyik helyi politikus azért fakadt ki, mert attól tart, a rajongók ellepik majd az intézményt, és ott fotóztatják magukat, ezzel ellehetetlenítve a könyvtárba valóban olvasni járók szórakozását. Psy menedzsmentje közölte a sajtóval, hogy a klipet semmilyen formában nem változtatják meg, és ha a KBS-nek így nem felel meg, nagyon sajnálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?