Betiltották Psy új klipjét Dél-Koreában

2013.04.19. 11:18
Közlekedési terelőbójákat rugdosni nem szép dolog, a tévében mutogatni meg pláne. A legnagyobb koreai kereskedelmi tévét egy hevesebb mozdulat háborította fel.

A Gangnam Style című videójával YouTube-rekordot döntő dél-koreai Psy új klipjét is zabálják az internetezők, de ez sem hatotta meg különösebben az ország piacvezető kereskedelmi televízióját, amin betiltották a Gentleman, azaz Úriember című videót. Az indok: a nyitó képsorokon sétáló Psy úgy rúg fel egy közlededési terelőbóját, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog egy kora reggeli egészségügyi mászkálás során, márpedig ilyet tévében mutogatni nem lehet.

k-bigpic

A hírt leközlő Kotaku.com szerint az 1973-ig állami kézben levő, mára az ország legnagyobb kereskedelmi televíziójának számító KBS indoklása szerint a terelőbója állami tulajdon, és mint ilyet, nem lehet megrongálni, de ha mégis, azt nem lehet a tévében mutogatni. A csatorna a teljes klipet ugyan nem, de abból részleteket hajlandó leközölni "amennyiben az elengedhetetlen és hírek illusztrálását szolgálja."

Nem ez az egyetlen vihar, amit a klip arat Koreában, az egyik, könyvtárban játszódó jelenet miatt az egyik helyi politikus azért fakadt ki, mert attól tart, a rajongók ellepik majd az intézményt, és ott fotóztatják magukat, ezzel ellehetetlenítve a könyvtárba valóban olvasni járók szórakozását. Psy menedzsmentje közölte a sajtóval, hogy a klipet semmilyen formában nem változtatják meg, és ha a KBS-nek így nem felel meg, nagyon sajnálják.