Nőveréssel vádolják 50 Centet

2013.07.04. 20:20
Az amerikai rappert, 50 Centet családon belüli erőszakkal és vandalizmussal vádolták meg Los Angelesben, miután állítólag összeveszett gyereke anyjával.

A rappert - valódi nevén Curtis James Jackson III-at - azzal vádolják, hogy megrúgta a nőt és 7100 dollár (1,6 millió forint) értékű tulajdont is megrongált az áldozat Los Angeles-i otthonában még június végén. A 37 éves rapper elleni vád családon belüli erőszak és vandalizmus - mondta el Frank Mateljan, a Los Angeles-i városi ügyészség szóvivője.

A Candy Shop című sláger előadója, akinek lemezeiből nagyjából 20 millió példány fogyott világszerte, állítólag megrongált egy bútordarabot, egy csillárt és egy televíziót, majd berúgta a hálószoba ajtaját, ahová a nő bezárkózott és megrúgta. "A veszekedés a nő állítólagos hűtlensége miatt robbant ki" - mondta Mateljan, hozzátéve, hogy a Grammy-díjas rapper még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. A nő állítása szerint három évig volt kapcsolatban Jacksonnal.

A városi ügyészség a rapper volt barátnőjeként írta le az áldozatot, akinek nevét az eset jellegére való tekintettel nem hozta nyilvánosságra, csupán annyit árult el, hogy a beceneve Fiddy. Jacksonnak július 22-én kell megjelennie a Los Angeles-i feljebbviteli bíróság előtt, amennyiben minden vádpontban bűnösnek találják, akár öt év börtönbüntetéssel és 46 ezer dolláros (10,5 millió forintos) pénzbírsággal kell szembenéznie.

A queensi születésű 50 cent a 2003-ban megjelent Get Rich or Die Tryin című debütáló albumával tett szert hatalmas hírnévre. 15 millió példány fogyott belőle világszerte, ezzel minden idők egyik legjobban fogyó raplemeze lett.

A rapper volt a főszereplője az albummal azonos - magyarul Pénzed vagy életed - címet viselő 2005-ös, félig önéletrajzi filmnek. Emellett feltűnt A bátrak hazája című 2006-os háborús drámában és a hamarosan mozikba kerülő The Frozen Ground című thrillerben is láthatják a nézők Nicolas Cage és John Cusack oldalán.