Kiszabadult Michael Jackson gyilkosa

2013.10.28. 10:36

Két év után kiszabadult a börtönből Conrad Murray, Michael Jackson orvosa, akit gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év börtönre ítéltek. Idén áprilisban az orvos fellebbezést nyújtott be. Ügyvédje többek között arra hivatkozott, hogy nem volt kielégítő bizonyíték arra, hogy Jackson a Murray által bekötött műtéti altató túladagolásától halt volna meg. Megismételte azt, amivel korábban is védekeztek, miszerint Jackson adhatta be saját magának a végzetessé vált propofolt.

Az énekes 2009. június 25-én halt meg, néhány nappal azelőtt, hogy nagy, visszatérő turnéja elkezdődhetett volna. Szemtanúk szerint Murray propofolt adott neki, hogy alvászavarain enyhítsen, annak ellenére, hogy ezt a kisebb műtéteknél használt szert ilyesmire nem alkalmazzák.

Az orvos ügyvédje, Valerie Wass a fellebbezéssel védence négyéves börtönbüntetésének csökkentését akarta elérni. Már akkor világos volt, hogy Murray-t legkorábban októberben bocsáthatják szabadon, miután büntetése felét letöltötte. Ez így is történt, de az orvosra még várt egy másik per is.

A Jackson család ugyanis beperelte a londoni koncertsorozatot szervező AEG Live céget, mert szerintük ők is felelősek Michael Jackson haláláért. Katherine Jackson, a sztár anyja szerint a koncertszervező gondatlanul járt el, amikor az alkalmatlannak bizonyult Murray-t szerződtette az énekes mellé. Ebben a perben az orvost tanúként hallgatták ki. A család nemrég elvesztette a pert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport