Gilby Clarke is fellép a Tiszavirág fesztiválon

2014.03.07. 13:18
A Guns N’ Roses egykori ritmusgitárosa június 20-án lép fel Szolnokon, ráadásul ingyen. Egy bulit ad idén Európában, ezt.
gilby1

Az idén 52 éves gitáros-zeneszerzőt a legtöbben a Guns N' Roses beugró gitárosaként ismerik, ő lett ugyanis Izzy Stradlin helyettese 1991-ben. Az akkor éppen csúcson lévő zenekarban négy éven át gitározott, és kicsit nehezményezte, hogy amikor a GNR-t 2012-ben beiktatták a Rock N Roll Hírességek Csarnokába, őt valahogy lefelejtették a névsorról, pedig a jeles eseményen rendezett minikoncerten is fellépett.

Gilby Clark 17 évesen kezdett el komolyabban foglalkozni a zenével, és olyan zenekarok tagja volt, mint a Candy, vagy a sleaze-rock egyik legismertebb zenekara, a Kill For Thrills. Mielőtt Axl Rose teljesen kisajátíthatta volna a GNR-t, Gilby búcsút intett a zenekarnak, és szólókarrierbe kezdett. Szerepelt egykori gitáros társa, Slash Slash’s Snakepit című albumán, de dolgozott Nancy Sinatrával, az MC5-el, a Hearttal, vagy a KISS-főnök Gene Simonsszal is. 2006-ban látható volt a VH1 csatorna Rockstar Supernova című produkciójában, amiben egy alkalmi szupergroupnak (Tommy Lee (Mötley Crüe), Jason Newsted (Flotsam and Jetsam) és Clarke) kerestek énekest. 

A gitáros június 20-án 22.30-kor lép fel a szolnoki Tiszavirág Fesztivál nagyszínpadán.

Az egyedi hangulatú, a nagyközönség számára kevésbé ismert, de annál különlegesebb, érdekesebb zenei produkciókat jellegzetes atmoszférájú környezetében felvonultató, ingyenes rendezvény immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Szolnok legszebb részén június 17–21-e között.