Bors–Blikk-nyilatkozatháború Sipos F. miatt

2014.03.09. 10:26 Módosítva: 2014.03.09. 14:36

Nem veszett össze Sipos F. Tamás és a Republic együttes, hamisak voltak a hírek, melyek szerint távozott a zenekarból, írja a Blikk online kiadása.

Adta hírül a Vasárnapi Blikk

A Blikk munkatársa ugyanis megkereste Abella Miklóst, a Republic menedzserét, hogy reagáljon a Borsban szombaton megjelent Kirúgta a Republic Sipos F. Tamást című cikkre. A menedzser közölte:

A zenekar nem kíván reagálni erre a színvonaltalan információra.

Az eset előzménye az volt, hogy a Bors a Republic zenekar egyik közeli, névtelenségbe burkolózó ismerősére hivatkozva azt írta:

A napokban hallottam, hogy viharfelhők gyülekeznek a Republic felett. Állítólag Sipos F. több alkalommal olyan állapotban jelent meg a próbákon, hogy nem tudott százszázalékosan teljesíteni.

Eközben a Bors

A Bors ma már finomított is egy kicsit a tegnapi információkon: a bulvárlap Cipő utódát kiutálták a Republic zenészei címmel folytatta a Sipos F.-sztorit. A Bors így védekezik:

A Republic szombat délelőtt – a Sipos F. kirúgásáról szóló cikkünk megjelenése után egy nappal – az interneten közhírré tette, hogy a zenekar tagjai nem nyilatkoztak a Bors napilapnak. Mivel nekünk Sipos F. Tamás megszólalt, a Republic közleménye nem mond mást, mint a Bors szombati címlapja: Tamás nem tagja a zenekarnak.

A Bors informátorai szerint az énekes és a banda viszonya  az első közös koncertjük óta folyamatosan romlott. Arról, hogy vége van a közös zenélésnek, a legutóbbi tévészereplésük is árulkodott:

A csapat február 6-án a Fábry-show-ban vendégeskedett, a tévéfelvételre még rajongókat is toboroztak, akiknek belépőjegyet intéztek. Kivéve Sipos F. Tamást. Neki sem jegye, sem meghívója nem volt. A műsorban Boros Csaba énekelt.

A Bors a zenekar sajtósát és Boros Csaba énekes-gitárost is szerette volna megszólaltatni, de nem sikerült. Egyedül Sipos F. Tamás nyilatkozott a lapnak:

A jövő héten lesz egy hivatalos bejelentés. Erről többet nem mondhatok, abból majd mindenki tudja, mi van. Arról viszont szívesen beszélek, hogy milyen állapotban jelenek meg a próbán, mert meggyanúsítottak azzal, hogy nem tudtam százszázalékosan teljesíteni. El szeretném mondani, hogy egy ideje egy­ál­ta­lán nincsenek próbáink. Semennyi, nulla. Akkor meg miről beszélünk!?

Ez már nem ugyanaz a Republic