Illegális oldalak DJ Bárány böngészőjében

2014.03.11. 14:07
Mindenki kedvenc belebeszélős DJ-je, Bárány Attila arra buzdította a rajongóit, hogy vegyék meg producercimborája zenéjét. A gyengébbek kedvéért még egy screenshotot is küldött a böngészőjéről, aminek a könyvjelzői között megtalálható a Pirate Bay népszerű torrentoldal és a Zippyshare, szintén illegális zeneletöltő oldal. DJ Bárány egyébként annak a DJ-szövetségnek a tagja és hangos szószólója, amely rendszeresen más lemezlovasokat vegzál, és a jogtiszta zeneletöltésért harcol.

A Facebook-oldalán buzdította arra DJ Bárány a rajongóit, hogy vásárolják meg producertársa zenéjét ezzel segíteni, hogy az első helyre kerülhessenek a világ legfontosabb elektronikus zenei oldalán, a Beatporton, írja a Subba. A DJ segítségképpen egy screenshotot is kirakott a Facebookra a böngészőjéről, aminek a könyvjelzői között két illegális letöltésekre szakosodott oldal is látható, név szerint a Pirate Bay és a Zippyshare.

Az eset azért is igen szórakoztató, mert Bárány Attila az egyik kirakatembere Jeszenszky Zsolt DJ-szövetségének, amiről azt írtuk 2009-ben, hogy

A szövetség legfontosabb célkitűzése az illegális letöltések elleni harc, és a közös jogdíjak kiosztása a 99-es szerzői jogi törvény alapján.

A Pirate Bay ugyebár a világ legnépszerűbb kalózoldala, ahol zene mellett videojátékokat, filmeket, e-könyveket, sorozatokat és tényleg szinte bármi le lehet tölteni teljesen illegálisan. Bárány könyvjelzői között egyébként feliratkereső oldal is látható, amit filmekhez és sorozatokhoz szoktak használni. A másik kalózoldal a Zippyshare fájlmegosztó, ami az egyik legnépszerűbb illegális zenei oldal és főleg elektronikus zenékre specializálódott.

Adja magát a kérdés, hogy egy olyan megbecsült, országszerte igen népszerű belebeszélős DJ, mint Bárány Attila, miért rakja a leggyakrabban látogatott oldalakhoz szükséges könyvjelzők közé azt a két honlapot, ahonnan 99 százalékban illegális tartalmat szoktak letölteni az emberek.

Egyébként Taylr Renee és Stadiumx Howl At The Moon című száma a Beatport összesített listáján a második helyen van, egyedül David Guetta és Avicii közös dala előzi meg. Ha sikerül az első helyre jutnia, azzal a lakodalmas trance egyik legnagyobb sikerét érhetné el a magyar producer.

A 444 közben elérte Bárány Attilát, aki annyit mondott, hogy a sorozatokat a Pirate Bayról tölti le, ami nem számít illegálisnak egészen addig, amíg nem osztja meg őket. A Zippyshare-en pedig zenéket küldözgetnek egymásnak a DJ kollégákkal, az csak apróság, hogy közben full illegálisan le lehet ezeket tölteni.