A Knife Party és Dub FX a Strand Fesztiválon

2014.03.28. 10:20

Bővült az augusztusi STRAND – Nagyon Zene Fesztivál programja. A Nagyon Balaton sorozat keretében, Zamárdi Szabadstrandján zajló, négynapos fesztiválra Parov Stelar mellé John Newman, a Knife Party, Dub FX és Wilkinson is csatlakozott. A magyarok közül "a Petőfi Rádió 100 legfontosabb előadója" is színpadra lép. Augusztus 20-án pedig itt ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda. Kedvezményes jegyek április 15-ig kaphatók.

A fesztivál 2013-ban a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében debütált Zamárdiban és erősen kötődik a Petőfi Rádióhoz. Decemberben derült ki, hogy 2014-ben fellép a Parov Stelar Band. Az osztrák csapat 2014-ben Magyarországon csak egy nagy koncertet vállalt el: Zamárdi Szabadstrandján. Hozzájuk csatlakozott a fiatal brit popsztár, John Newman, aki az elmúlt időszakban “Love me Again” című dalával aratott, de a Rudimental hangjaként is sok rajongót szerzett magának. Most először lép fel Magyarországon.

A tavalyi VOLT Fesztiválon szerették őket, idén a Strand Fesztiválra jön a Knife Party. Dub FX sokszor járt már nálunk, saját elmondása szerint az Egyesült Államok után Magyarországon rajonganak érte a legtöbben. A Balaton partján jegyese, Flower Fairy oldalán lép fel. Ugyancsak a Petőfi Rádió nagy kedvencének számít Wilkinson, a nemzetközi hírű drum'n'bass előadó, DJ és producer. 

A közel 100 magyar produkció között lesz a Quimby, az Irie Maffia, a Punnany Massif és a Brains. Augusztus 20-án, a nyitónapon pedig egy teljes életművet bemutató nagykoncerttel lép színpadra a 25 éves Tankcsapda.

Április 15-ig a négynapos fesztiválbérlet ára 11990 forint.