Az AC/DC vagy feloszlik, vagy új albumot vesz fel

2014.04.15. 13:50
Az ausztrál sajtóban felröppent értesülések szerint az AC/DC menedzsmentje napokon belül bejelenti, hogy a legendás jelzőt többszörösen kiérdemlő zenekar feloszlik. Brit források szerint viszont stúdióba vonulnak, és felveszik 18. stúdióalbumukat.

Az ausztrál nemzeti kincsnek és/vagy szent tehénnek tartott rockandroll-zenekar pár hónapja azt ígérte, hogy egy lemeznyi anyaguk pont van, így azt felveszik, és meg is turnéztatják utána, de a hírt, legalábbis a turné részét már akkor is kétkedéssel fogadták a világsajtóban. A zenekar tagjai ugyanis nem mai gyerekek, Angus Young és Phil Rudd a maguk 59 évével a legfiatalabbak közöttük, Cliff Williams bőgős 64, Brian Johnson énekes 66 éves, Angus ritmusgitáros bátyja, Malcolm pedig a 61-et tapossa (szigorúan kettőnégyben). 

Malcolm az, aki miatt a zenekar állítólag feloszlik: az internetes konszenzus az, hogy valami súlyos, a dohányzással összefüggésbe hozható betegségben szenved, és családjával már haza is költözött Ausztráliába. A pletykák a tüdőráktól az agydaganaton át a dohányzás miatt kialakult vérrög következtében fellépő szélütésig terjednek, ami elég ijesztő, de az internet korában az a csoda, hogy még nem tettek közzé egy hírt a temetéséről.

A megbízhatóbb források (pl. a Guardian) makacsul ragaszkodnak a stúdiózáshoz, hiszen az AC/DC május 1-től két hónapra lefoglalt egy vancouveri stúdiót, ahol a korábban bejelentett lemezüket rögzítenék. A pletykák forrása egyébként egy Thunderstruck néven jelentkező rádióhallgató volt,  aki egy Perth-i rádióállomást hívott fel, és "kiváló európai ismeretségére" hivatkozva dobta be a beteg Malcolm-feloszlás bombát az éterbe.   

A legegyszerűbb persze az lenne, ha a zenekar kiadója, az Abert Music kiadna valamiféle állásfoglalást az ügyben, de ők meg hallgatnak, mint a sír. A 2010-ig 200 millió eladott albummal büszkélkedő zenekar feloszlása mindenesetre eléggé mellbe vágná a rockereket világszerte.