no

A szándék megvolt

2014.04.26. 21:55 Módosítva: 2014.04.26. 22:02

Ha egy koncert alatt van idő mindenfélén gondolkodni, az nem a legjobb jel.

Tegnap például azon gondolkodtam, hogy meg lehet-e határozni objektíven, mi a jó koncert - az, hogy ne legyen az embereknek közben beszélgetni kedvük, az mindenképpen egy kritérium lenne. Persze nyilván az sem segített, hogy egész nap esett az eső, biztos sokan otthon maradtak (bár azoknál, akik mégis eljöttek, meg nagy volt az elkötelezettség, szóval még ez sem ennyire egyértelmű.) De bármi is az oka, meglehetősen lapos koncertet sikerült Lovasiéknak elővezetniük a Budapest Park nyitóbuliján.

Pedig a Kiscsillag szimpatikus zenekar, pont mert nem akar nagy megfejtéseket, rockzene Kispál-Pál Utcai Fiúk vonatkozásokkal, sőt, esküszöm, hogy ironikus kitekintésekkel a klasszikus rock felé, az első lemezről itt az Indexen írtakat tudom idézni, miszerint Kispál felnőtteknek, apukák rokkolnak, ami kedves dolog. (A sok megjelent fiatal meg nyilván nem olvasta azt a cikket.) A Budapest Park pedig teljesen jó koncerthelyszín, tényleg mintha fesztiválon lenne az ember, az az egy a baj, hogy egy unalmas koncentről nem lehet átsétálni valami másra.

Szóval minden adott volt, de az a helyzet, hogy erről a koncentről egy fesztiválon átsétáltam volna. Oké, hogy új lemez, új számok, ez mindig nehezebb ügy, de akkor is. A vége felé azért jobban beindult a dolog, nem függetlenül attól, hogy előkerültek a régi slágerek, a Kockacukornál például egészen megjött a hangulat, már sajnos kissé későn. Kár, hagyjuk is.

Egyébként sokat mondó, hogy ahogy levonult a zenekar, és benyomták a diszkót, az emberek minden átmenet nélkül elkezdtek vadul szórakozni az újból eleredt esőben Heaven Street Sevenre, Nirvanára meg Fatboy Slimre, szóval az nem kérdés, hogy ezügyben volt-e szándék.

Kiscsillag, Budapest Park, 2014.04.25.