Júliusban Budapesten lép fel a Pet Shop Boys

2014.05.06. 08:39
Nyáron a Budapest Parkban koncertezik a szintipop egyik legfontosabb együttese, a Pet Shop Boys. A több mint harminc éve alakult duó a tavaly megjelent Electric stúdióalbumát turnéztatja Magyarországon is.

Július 7-én lép fel a Budapest Parkban a 33 éve alakult kultikus szintipopduó, a Pet Shop Boys. Neil Tennant és Chris Lowe párosa az elektronikus zene úttörőinek számít, nem véletlenül említik őket egy lapon sokszor a Kraftwerkkel, még ha stílusban azért különböznek egymástól.

A Pet Shop Boys 1981-ben alakult Londonban, az első komolyabb áttörésük mégis Amerikában volt a diszkókorszaknak és a West End Girls című számuknak köszönhetően.

Innentől kezdve folyamatosan felfelé ívelt a karrierjük, de egész 1989-ig kellett várni az első rendes turnéjukra, két évvel később Magyarországra is eljutottak.

Gyakran emlegetik őket anti-rock and roll zenekarként, mivel a színpadi jelenlétük enyhén szólva nem túl domináns, ellenben hatalmas hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, öltözködésre és a díszletre, illetve Chris Lowe egyszer bevallotta, hogy utálja a rockzenét, amire tökéletes példa az 1997-es How I Learned To Hate Rock And Roll című számuk.

A zenekar óriási hatással volt a melegkultúrára is, Neil Tennant maga is bevallotta 1994-ben, hogy a saját neméhez vonzódik. Az It's A Sin, Was It Worth It? vagy a Being Boring szövegvilága és zenéje ma is fontos részét képezi az LGBT közösségnek.

A Pet Shop Boys karrierje során összesen 12 nagylemezt adott ki, mindegyiket tendenciózusan egyszavas albumcímmel, a legutóbbi a 2013-as Electric, amelynek a turnéjával érkeznek majd Budapestre.