2014 nem a popdívák éve

2014.06.16. 08:37
Mariah Carey legutóbbi albumából csak a hülye címre emlékszünk, Jennifer Lopez soron következő anyagából 40 000 példány sem fogyhat és Lady Gaga sem kell már senkinek. Mi lesz veletek, popdívák?

Mariah Carey legutóbbi albuma, a rém hülye című “Me. I am Mariah … The Elusive Chanteuse” mindössze 60 000-es eladást produkált az első héten, és ugye a lemezeladások trendjét nézve ez csak rosszabb lesz  a folytatásban. Jennifer Lopez A.K.A. című új anyaga ezen a héten jeleneik meg, és a piaci elemzők igen óvatos duhajként már csak maximum 30 000 példányos eladásról beszélnek, ami rettentő alacsony.

Lopez első három albuma többszörös platinalemez lett (kétmilliónál is több eladott lemez), a negyedik, Rebirth című meg legalább elérte az aranylemez státuszt. Mondjuk ez már jó régen volt, mert 2005 óta egyetlen albuma sem közelítette meg ezeket a számokat, szóval annyira nem lepődhet meg azon, ha ezt sem kapkodják szét. Rájár a rúd a popdívákra egyébként, Lady Gaga legutóbbi albuma 258 000-es eladást produkált, ami bukta, legalábbis ezen a szinten mindenképpen. 

Bezzeg Beyoncenak bejött az élet, decemberben megjelentetett, minden felhajtás és marketingkampány nélkül piacra dobott albumából három nap alatt  617 000 példányt adtak el az iTunes-on, ami rekordnak számított, szóval még a mai, letöltés és Spotify/Deezer/LastFM-terhes időkben is elő lehet rukkolni valami nagyszerűvel.