Most büntetik meg az angolok Robin Thicke-et Miley Cyrus 2013-as twerkje miatt

2014.07.09. 11:36

Ez az egyik értelmezése azoknak az eladási adatoknak, amik Robin Thicke új albumának a teljesítményéről szólnak. Az első héten összesen 530 fogyott Thicke új, Paula című albumából az Egyesült Királyságban, ami azért elég durva szám. Összehasonlításképp: az előző albumból, a Blurred Linesból az első héten 25 981 példány fogyott. Így néz ki a változás vizualizálva.

 

Nagy a kísértés azt mondani, hogy megint annak az elméletnek a megnyilvánulását látjuk, ami szerint az albumeladások valójában az előző album kritikai értékelésén alapulnak. Ha most is erről van szó, akkor Thicke ezt az egészet a Blurred Lines miatt kapja, amiből már a megjelenése után fordított feminista paródia készült, és amit aztán 2013 decemberében Thicke és Miley Cyrus közösen adott elő a Video Music Awardson – ekkor történt Miley híres twerkje.

Persze az is lehet, hogy az új album egyszerűen csak unalmasabb mint az előző. Az biztos, hogy eléggé különböző: az új albummal Thicke elvileg volt feleségétől próbál bocsánatot kérni, az összes számnak olyasmi címe van, mint hogy „Get Her Back”, „Still Madly Crazy” és „Too Little Too Late”. A címet is a volt feleségről kapta az album.

Megkérdeztük a hanglemezkiadók szövetségét, nálunk kinek néznek ki így az eladásai egy hét alatt, még várjuk a választ.