Itt van a nyár soundtrackje

DSC 9648
2014.07.11. 13:58

Viszonylag kevés olyan popprodukció van hazánkban, ami képes úgy teljesen mainstream, rádióbarát lenni, hogy ez ne menjen át bazári ócskaságba, vagy ne próbálna meg lemásolni egy aktuális nemzetközi slágert. Ennek az ellenpéldája a The Biebers, amit a Puskás Peti és producer öccse, Dani alapított.

Tavaly a Sorry című számuk a nyár egyik legjobb dala volt, még az indexes dalversenyben is elég sokáig jutott, de az énekes nemrég klipet is forgatott Halott Pénznek. Most az Indexen debütál egy négydalos nyári kiadásuk, amiben három eddigi számukat hangszerelték át, plusz írtak egy vadiújat. Az eredetileg duóként indult produkció élőben zenekarral egészül ki, ennek a hangzásnak a visszaadásához készítették el az eddigi számaik áthangszerelt változatait.

Az utóbbi időben a zenekarunk bővült pár rémesen tehetséges zenésszel és nekik hála megismerkedhettünk az eddigi dalaink kevésbé elektronikus hangzásával. A koncertverziók olyannyira tetszettek, hogy szépen lassan az élőhangszerek ellepték az új dalainkat. Ez persze nem azt jelenti, hogy az elektronika megszűnik a zenénkben, csupán azt, hogy az élő hangszerek által fog kiteljesedni a hangzásunk.

Szerettünk volna kedveskedni a hallgatóinknak a sok támogatásért cserébe egy nagyobb dalcsomaggal és mivel lemezt még nem áll módunkban publikálni, úgy döntöttünk, hogy egy EP-t jelentetünk meg, amelyen az eddig megjelent dalaink hallhatóak a mostani hangzásunknak megfelelően áthangszerelve/átgondolva.

- meséli a nyári kiadásról Puskás Dani, aki a mastering és mixing mellett a lemezborítót is készítette, amit az áthangszerelt dalok hangzásvilága, a nyolcvanas évek, a nyár, a lehúzott ablak és a tengerpart inspirált.

Nagylemezről egyelőre semmi konkrétum nincs, az új számokat főleg közreműködőkkel szeretnék felvenni, mint Halott Pénz vagy MC Kemon, de már összegyűlt annyi dal, hogy akár album is lehessen belőle.

A Biebers pénteken lép fel a Balaton Soundon a Jäger Arénában, ahol a teljes zenekar új dalokat is játszik majd.