Kiírták A Dal pályázatát

2014.10.01. 08:32
Az idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. November 15-ig lehet nevezni.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményében hangsúlyozta, hogy 

A Dal 2015 nem tehetségkutató műsor. Olyan előadók jelentkezését várjuk, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is.

Az idei kiírás újdonsága, hogy a külföldi szerzők pályázata csak akkor érvényes, ha dalukat olyan magyar vagy magyar anyanyelvű előadó énekli fel, aki a pályázati kiírás minden további feltételének is megfelel. Eddig ugyanis akkor is megfeleltek, ha a külföldi szerző csak egy demót vagy egy ismeretlen előadó által felénekelt dalt küldött be. Tavaly egyébként 435 dal érkezett a pályázatra.

Conchita-Wurst-k%C3%ADnai-hirekben-6

A verseny lebonyolításában lesznek változások, egyelőre csak annyit tudni, hogy a nézők az eddigieknél jobban befolyásolhatják a döntőbe jutók kiválasztását, de emelett A Dal című műsor tartalmilag és formailag is megújul majd, például a verseny kétfordulóssá válik és nem lesz benne középdöntős szakasz. Ezt csak üdvözölni lehet, így nem kell háromszor is meghallgatni ugyanazokat a dalokat a műsorfolyam végéig. A pályázati adatlapot a mediaklikk.hu/dal honlapról lehet letölteni.

Az Eurovíziós Dalfesztivált jövőre Ausztria rendezi majd, mert idén májusban az osztrák Conchita Wurst győzött Koppenhágában Like a Phoenix című dalával. Az immár 60. verseny elődöntőit és döntőjét az M1 élőben közvetíti .