Először jön Magyarországra a videojátékos koncert

2014.11.04. 13:53

November 16-án vasárnap a Syma csarnokban lép fel a Video Games Live, Magyarországon először. A kezdeményezés két veterán játékzeneszerző, Tommy Tallarico és Jack Wall fejéből pattant ki 2002-ben, és 2005-ben tartották az első nagyobb koncertet Los Angelesben, azóta pedig még vagy háromszázat. A VGL koncertek lényege,  hogy szimfonikus zenekar és kórus adják elő ismert videojátékok zenéit, némi rockos beütéssel – régebbi játékok dallamait ez a feldolgozás teljesen újraértelmezi. A VGL koncerteken rendszeresen fellépnek híres játékzeneszerzők, de showelemek és videós bejelentkezések is várhatók.

A koncert különlegessége, hogy a Budapesti Virtuózok Kamarazenekar előadásában hallható a produkció. A zenekar több európai helyszínen kísérte a VGL turnéját, a budapesti koncert az utolsó, amit játsszanak, ezért a szokásosnál nagyobb buli lehet. Legalábbis ezt ígéri Tallarico a magyaroknak címzett videoüzenetében.

Video Games Live Budapest 2014. november 16.

A koncert előtt cosplay-bemutató és Guitar Hero verseny lesz nyereményekkel, utána pedig lehet találkozni a fellépő komponistákkal. További részletek a rendezvény Facebook-oldalán, ahol javalatokat is várnak, hogy milyen játékok zenéit játsszák el. És az tudták, hogy Tommy Tallarico Steven Tyler unokatestvére, és Tyler is Tallaricónak született?